Menu
0
WIJ DENKEN MET U MEE!
GRATIS VERZENDING
5 JAAR GARANTIE
09Aug2018
Kennismaking

Kennismaking

Wij zijn een installatiebedrijf en al meer dan 85 jaar actief in de installatie en sanitair wereld. Ons installatiebedrijf “Hol Installatietechniek”  is gevestigd te Nieuw-Lekkerland. Bij ons kunt u terecht voor het advies, de aanschaf én de installatie van al uw sanitair in uw badkamer, toilet en keuken.

Deze webwinkel hebben wij opgericht om kwalitatief sanitair te leveren dat niet geleverd wordt via de reguliere groothandelaren. Deze producten zijn van zeer hoge kwaliteit en goed betaalbaar. Op deze producten wordt een minimale garantie gegeven van 5 jaar. De onderdelen van ons aangeboden sanitair zijn tot 10 jaar na productie nog aan te schaffen.

Wie is Hol Installatietechniek?
Hol Installatietechniek is al bijna 90 jaar een betrouwbaar adres voor alles wat met installatietechniek te maken heeft in de regio Zuid-Holland. Dat betekent anno 2017 dat we een compleet dienstenpakket aanbieden op het gebied van verwarming, koeling, luchtbehandeling, sanitaire installaties, duurzame energie-oplossingen en regeltechniek.

Bij Hol zijn alle medewerkers gewend om met de klant mee te denken. Dat resulteert in een proactieve en klantgerichte werkwijze. Omdat de technische oplossingen in woningen en gebouwen steeds complexer worden is het voor onze klanten prettig om samen te werken met een partner die de kennis van alle disciplines in huis heeft. Hierdoor werken we voor zowel particulieren en bedrijven als woningcorporaties.

Onze geschiedenis:
1-10-1929 is het allemaal begonnen. Anton Hol was in dienst bij de firma Ceton, gevestigd in Groot-Ammers. Deze meneer Jan Ceton kwam vrij plotseling te overlijden. Zijn vrouw heeft het bedrijf toen nog even voortgezet maar het daarna al snel overgedaan aan Anton Hol.

Het was nu niet de tijd dat het economisch geweldig ging; het waren de bekende crisisjaren met veel armoede en hoge werkeloosheid.

Anton op de “bedrijfsfiets”.

Toch heeft Anton Hol het aangedurfd om het bedrijf over te nemen en verder te gaan met de ketellapperij en een beetje loodgieterswerk. Er werden nog volop ketels, potten, pannen en emmers gelapt. De luxe aan loodgietersinstallaties was bij de meeste ook zeer beperkt; het bestond uit een stukje gootwerk en een tapkraan (alleen koudwater) op emmerhoogte. Pompen en wellen slaan was aan de orde van de dag. Een stalen buis van 2” werd met een handhei van 80 kg. de grond ingeramd net zo lang tot er grondwater omhoog kwam. En als dat water niet kwam begon men een paar meter verder gewoon opnieuw. Hout- en kolenkachels werden verhandeld en gerepareerd. De kachels werden bij de klant opgehaald en aan de werkplaats gerepareerd.

Loodzware dingen die bij de werkplaats aan het Sluis te Groot-Ammers de dijk werden afgedragen naar de werkplaats beneden. De kachel werd weer helemaal opgelapt en opgepoetst met glimmend kachel zwart; weer door Hol opgedragen en keurig bij de klant op zijn plaats gezet.

Het bedrijfspand aan de Sluis te Groot-Ammers.

Warmwater was voor de meeste niet weggelegd. Warmwater werd opgewarmd op een kookplaat (veelal op flessengas). Een zinken teil werd voor de kachel gezet; één voor één ging men in bad waarbij het water niet ververst werd. Wilde je echt luxe een douche nemen dan ging je naar het badhuis. Toiletten waren meestal niet binnen aanwezig, maar buiten in een apart hok.

De eerste bedrijfsauto rond 1950 .


In 1951 kwam zoon Roel in het bedrijf. In 1958 werd door Roel Hol een vestiging geopend aan de Klipperstraat 2 te Nieuw-Lekkerland.

In 1971 verhuisde het bedrijf naar het pand aan de Klipperstraat 16, het voormalige badhuis van Nieuw-Lekkerland..

De vestiging in Groot-Ammers werd door de jaren heen van steeds minder betekenis en is ca. 1984 geheel opgeheven. Anton Hol is in 1991 overleden. Roel Hol is tot januari 1995 directeur van het bedrijf geweest; per 1 februari 1995 heeft hij de directievoering overgedragen aan Gerrit Janse en Wim Toes. Op 1 januari 1998 heeft Roel Hol zijn aandelen verkocht aan Anton Hol en Wim Toes. Anton Hol is op 1-5-2000 Gerrit Janse opgevolgd als directeur. Begin juli 2000 is het bedrijf verhuisd naar het nieuwe pand aan de Veenweideweg. Roel Hol is overleden op 14 juli 2000.

Anton Hol sr. en Roel Hol.

Langzaam maar zeker gingen de mensen over meer geld beschikken en kwam er meer luxe in de woningen:

I.p.v. kolenkachels kwamen er gaskachels
Wie veel geld had namen een centrale verwarmingsinstallatie
I.p.v. één tappunt werden dit er steeds meer; er waren toen zelfs al mensen die ook buiten een kraan monteerden
Warmwatervoorzieningen werden aangelegd.
Er kwam een toilet in de woning

Deze ontwikkeling zet zich nog steeds voort.

Als we nu zien wat er in een nieuwe woning wordt geïnstalleerd is dat een enorm verschil met vroeger. Steeds meer gemak en luxe; denk aan stoomcabines; sauna’s; grote warmwatervoorzieningen; airco’s; vloerverwarming; centrale stofzuigerinstallaties; ventilatie voorzieningen. Vooral de laatste tijd zijn de installaties vooral op duurzaam energiegebruik gericht; ventilatie met warmteterugwinning; gebruik van zonne-energie; warmtepompen etc.

Ook in materiaal gebruik is er een wereld van verschil; van ambachtelijk te bewerken materiaal kwamen er steeds meer standaard materialen.

Denk dan aan:
gietijzeren riolering naar pvc buis
zinken goot naar polyester goot
 mastiek daken naar brandrollen
 dikwandige buis naar dunwandige buis, later werden dit vooral slangen
 brandstof ging van kolen en hout naar olie, en van olie naar aardgas en nu steeds meer naar alternatieve vormen, zoals zonnewarmte en aardwarmte.
 loden waterleiding werd koper en de laatste tijd slangen.

Ook op administratief gebied is het een wereld van verschil. Van de oude doorschrijfboekhouding wordt nu volop gebruik gemaakt van automatisering.

Ook de werkvoorbereiding is een wereld van verschil; ipv. calculaties op de achterkant van een sigarendoosje wordt nu volledig geautomatiseerd gecalculeerd. De tekenplank is ingeruild voor CAD tekenen.

En de ontwikkelingen op al deze gebieden gaan nog steeds door. De factor arbeid is zo duur geworden dat geprobeerd wordt met innovatieve producten, automatisering etc. de factor arbeid terug te dringen. Toch zal het installatiebedrijf altijd een arbeidsintensief bedrijf blijven. Voor een installatiemonteur zal ook altijd werk zijn.

Recente artikelen

09-08-2018
Kennismaking

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Abonneer je op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€--,--
  Bestel nog voor €--,-- en de verzending is gratis

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.